30 Nisan 2012 Pazartesi

Panasonic (okunuşu: Panasonik)

Integrated circuit icon.svgPanasonic (okunuşu: Panasonik), kurulduğu yıl yalnızca 3 olan çalışan sayısı zamanla 290.000’e kadar çıkan ve şu anda dünya çapında 51,7 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşmış durumda olan Panasonic Corporation, genel üretimi elektronik üzerinedir. İngiltere’de Panasonic and Technics, dünya çapında da National, Ramsa, Quasar ve Mas (Matsushita Avionics) markaları altında tanınan Panasonic Corporation, 15.000 farklı ürün üretiyor.

Panasonic Corporation’un hikayesi 1918’de Osaka, Japonya’da Konosuke Matsushita’nın iki soketli bir ampul bulması ile başladı. Yalnızca 3 çalışanı ile birlikte evinde ampul üretmeye ve satmaya başlayan Konosuke Matsushita’nın başarılarını, önce 1923’de yeni bir çift-döngülü bisiklet lambasının icadı, 8 yıl sonra ise ilk radyonun geliştirilmesi takip etti. 1935’de ilk televizyonlarını yapan ekip, bu üretim alanındaki başarısını da kanıtladı. 1935, Panasonic Corporation için aynı zamanda genişleme, iyiden iyiye büyüme ve üretim anlamında bir dönüm noktası oldu.

1935 yılı, şirketin ilk kez deniz-aşırı piyasalara uzanarak 600 farklı ürünü içeren bir ürün yelpazesi ile üretim gerçekleştirmesine şahit olmuştu. Çalışan sayısı 3.500’e ulaştı. 1942’de, Matsushita Japonya’daki ilk radyo üreticisi oldu. Altmışlı yıllar yaklaştığında, çalışan sayısı 28.000’e çıktı. Şirket 1,5 milyar yenlik kar açıkladı.

1981 yılından bu yana ürünleriyle Türkiye pazarında bulunan Panasonic, %100 Japon sermayeli bir şirket olarak Panasonic Elektronik Satış A.Ş. resmi adıyla Türkiye ofisinin kuruluşunu ve ticari sicil işlemlerini 2009 Haziran ayı sonunda tamamlamış ve ticari faaliyetlerine 20 Ocak 2010 itibarıyla başlamıştır. Yönetim Kurulu Başkanı Shigeo Suzuki’dir.

Tüm Panasonic ürünleri ülkeye Panasonic Türkiye üzerinden giriş yapmaktadır. 1981 yılında Türkiye pazarına girdiğinde Panasonic ile çalışmaya başlayan Tekofaks, Panasonic Türkiye ofisinin açılışıyla birlikte, karşılıklı olarak verilen karar doğrultusunda yine Panasonic distribütörlerinden biri olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Sistem plazma, projektörler, doküman ürünleri ve güvenlik ürünleri distribütörü olan Tekofaks’ın yanı sıra birlikte çalışılan distribütörler şunlardır: Birikim (scanner), Oftalmed (medikal-mikro kameralar), Pancom (toughbook, dot matrix), Tecpro (Sistem plazma, projektörler).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder