28 Nisan 2012 Cumartesi

Sparks Fly Amerikalı şarkıcı

Sparks Fly Amerikalı şarkıcı Taylor Swift'in country pop tarzındaki şarkısı. Sözleri Swift tarafından yazılan şarkı yapımcıları ise Nathan Chapman ve Swift olan şarkı sanatçının üçüncü stüdyo albümü Speak Now'da yer almaktadır. Henüz 2007 yılındayken sanatçı bu şarkıyı bir konserinde söylemiş ve performansın videosu Youtube'a yüklenmiştir. Aşka uygun olmayan birine aşık olmanın konu alındığı şarkı, 18 Temmuz 2011 tarihinde albümün beşinci teklisi (single'ı) olarak country radyolarına verildi, 10 Ağustos 2011'de ise CD formatında Big Machine Records etiketiyle satışa sunuldu.

"Sparks Fly" pek çok eleştirmenden farklı eleştiriler aldı. Bazı eleştirmenler Swift'in şarkıyla uyumlu vokalini överken, bazıları da şarkının beklentileri karşılamadığını, bazı kıstasların altında kaldığını belirttiler. Bazı eleştirilerde şarkının sözleri övülmüş ve şarkının tarz olarak yine country ve pop arasında kalmış olduğu söylendi. Şarkı single olarak yayınlanmadan önce dijital ortamda yüz binin üzerine bir satış rakamına ulaştı ve Billboard Hot 100 listesine on yedi numaradan girdi. Yine single olarak yayınlanmadan önce Kanada Hot 100 listesine yirmi sekiz numaradan giriş yaptı. "Sparks Fly" temmuz ayında single olarak çıktıktan sonra Billboard Hot 100 listesine yeniden girdi ve listede seksen dört numarada yer aldı.

Şarkının videosu sanatçının Speak Now World Tour adlı dünya turnesinden çeşitli performans kesitlerinden oluşmaktadır. 10 Ağustos 2011 tarhinde prömiyeri yapılan video, yayınlandıktan sonra ilk haftada 400.000 kez izlenerek Swift'i Billboard Social 50 listesine sokmuştur. Şarkı Speak Now World Tour'un açılış şarkısıydı ve Swift'in ilk konser albümü Speak Now World Tour: Live'de de yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder